Afgelopen maandag 11 december hadden we het genoegen om een bijzonder Kung Fu examen bij te wonen. Acht toppers, waarvan drie uit Nijmegen en vijf uit onze school in den Bosch, toonden hun vaardigheden.

Vppr zeven deelnemers was het de allereerste keer dat ze op deze manier in de spotlight stonden. Zij staan aan het begin van hun kung fu beoefening en gingen op voor hun tweede graad. Ramon uit Nijmegen mocht zich opnieuw bewijzen voor de derde graad. Dit na eigen keuze om opnieuw het examen te doen na een periode van afwezigheid.

Hoog niveau

Het niveau van het examen was voor het niveau indrukwekkend. We zagen technisch goed uitgevoerde technieken, beheerste trappen en met vlagen zagen we de kung fu “flow” die een leerling doorgaans ontwikkeld door meerdere jaren achtereenvolgend te trainen. Krijg een indruk met onderstaande video waarin een compilatie te zien is van het examen.

Aandachtspunten

Naast alle lof een paar aandachtspunten: ik wil jullie aanmoedigen om aandacht te blijven besteden aan het standenwerk. Dit is essentieel voor een solide basis in Kung Fu. Daarnaast is het belangrijk dat je je leert inleven in elke beweging die je uitvoert. Dit gaat niet alleen over de fysieke uitvoering, maar ook over het begrijpen van de betekenis achter elke techniek.

Nogmaals alle deelnemers gefeliciteerd met jullie prestaties! Trek deze positieve lijn door in je verdere training.

Arjuna Bosch