Op 30 mei vond het allereerste examen voor leerlingen van kung fu groep Den Bosch plaats. Een spannend moment waarop in een momentopname een toetsing van je kung fu niveau wordt afgenomen. Zie dit als een ijkpunt op je kung fu pad. Een moment om even stil te staan en te reflecteren op je beoefening. In de aanloop naar het examen hebben we uitgebreid aandacht besteed aan de examenstof. En tijdens de generale repetitie bleek het niveau bij iedereen voldoende om op te gaan voor zijn/haar tweede tuan. En alsof we daar nog niet trots genoeg op mogen zijn, hebben we ook nog eens met een totaal van 5 leerlingen mee gedaan aan het examen. Desiree, Cassessa, Lilian, Trudy en Raphaƫl stonden aan de startblokken. Gert-Jan kon helaas door een terugkerende knieblessure niet aan het examen deel nemen. Hopelijk zien we je snel terug op de training!

Desiree heeft al eerder laten zien de eerste vorm onder de knie te hebben door een derde prijs te pakken bij de stijlwedstrijd eerder dit jaar! Geen twijfel dus of zij er klaar voor was. Helaas heeft zij aan de beginfase van het examen af moeten haken door wat later bleek een breuk in haar voet door nog onverklaarbare wijze. Erg zuur dat zij hierdoor het examen af heeft moeten breken en een aantal weken moet herstellen. Op je kung fu pad kom je hobbels, slingerwegen en tegenslagen tegen. Het feit dat jij ze in het begin tegen komt betekent vast veel positiviteit in je verdere beoefening. Sterkte met het herstel!

Ondanks de verstikkende hitte (rond de 28 graden) hebben jullie vol goede moed het examen afgelegd. Wat op viel was het oog voor detail, prima basistechnieken en, zeker voor dit niveau, goed uitgevoerde trappen. Tijdens het lopen van de eerste vorm waren hier en daar wat haperingen te zien. Hier zullen we in de training ruim (individuele) aandacht aan gaan besteden. Blijf herhalen, herhalen en herhalen en je zult de vruchten van je training plukken! Meer info over de inhoud van het examen is te vinden in het verslag van Kungfunijmegen.nl.

Aan het einde van het examen kreeg iedereen een evaluatie formulier uitgereikt. Wat op viel is dat de deelnemers op een aantal vlakken goed gescoord hebben wat een erg nette prestatie is voor een eerste examen! Gezien de startperiode (september) van de groep is dit ook nog eens in minder dan een jaar bereikt! Zo bleek ook uit het commentaar van de examinatoren dat de groep uit Den Bosch een erg goede indruk heeft achter gelaten. En voor mij als trainer een bevestiging dat we op het goede pad zijn.

Gefeliciteerd aan de geslaagden, uiteraard ook aan de deelnemers van de groep uit Nijmegen!

Arjuna Bosch