Afgelopen vrijdag 30 november was het weer zo ver: de stijlwedstrijd 2018 van kung fu school Mei Hua Wu Xiao. Dit is de tweede editie waar onze groep uit Den Bosch vertegenwoordigd is. Na het succes van vorig jaar waar Desiree een derde prijs in de wacht wist te slepen in de categorie vormen lopen was het dit keer Lilian die een poging ging doen om de eer van de groep hoog te houden. Om in de woorden van trainer Chris te spreken: Lilian vertegenwoordigd 12,5% van het deelnemersveld. Ofwel: er deden in totaal 8 deelnemers mee.

De stijlwedstrijd bestaat uit 4 onderdelen: handvorm, wapenvorm, combinatie technieken en planken breken. Binnen al deze categorieën was een 3e, 2e en 1e prijs te verdelen. Lilian besloot mee te doen aan de categorie wapenvorm en planken breken. Laatstgenoemde heeft ze immers al een keer succesvol gedaan tijdens de trainingsdag. Ondanks dat bij een eerste deelname bij veel mensen de zenuwen in de weg kunnen zitten, was dat bij Lilian helemaal niet het geval. ze liep haar handvorm ontspannen en overtuigend. Ze liet duidelijk zien welk doel elke beweging had en maakte deze goed af. Deze prestatie is beloond met de 1e prijs in de categorie vorm lopen! Onderstaande vind je haar vorm in actie. Let vooral op de heroïsche muziek en het welverdiende applaus na afloop!

De tweede categorie was de categorie planken breken. Van tevoren hebben we besproken dat de achterwaartse hamerslag wel een goede techniek is om een entree te doen. Coördinatie en precisie zijn nodig voor het laten slagen van deze techniek. In het kort: de plank had geen schijn van kans. Een overtuigend staaltje breektechniek. Om het helemaal af te maken ramde Lilian ook nog een plank door met de palm. Geheel op vrijwillige basis. En ook hier kan ik melden dat zij een 1e prijs in de wacht heeft weten te slepen! Dat maakt een totaal van 2 eerste prijzen! Super goed gedaan en van harte gefeliciteerd!! Wat ook de moeite waard is van het vermelden is dat Kevin uit de Nijmegen groep welverdiend de overall stijlprijs heeft gewonnen. Van harte gefeliciteerd!

De volledige uitslagen:

Handvorm:

  1. Lilian
  2. Kevin
  3. Annabel

Wapenvorm:

  1. Annabel

Combinatie technieken:

  1. Kevin
  2. Niels
  3. Annabel

Planken breken:

  1. Lilian
  2. Kevin
  3. Sofia